DESPRE CĂRȚI PROGRAME FILME LEGĂTURI CONTACT
Elementary particle animations

Animații particule

    Aici sunt prezentate două animații scurte ce arată mișcarea unei particule generice relativiste, fără sarcină, la nivel de detaliu al structurii ei granulare, așa cum este postulată de Teoria Primară. Primul clip arată trei straturi granulare din centrul particulei, unde grupurile de granule se rotesc cu aceeași viteză. Vitezele lor unghiulare īn schimb diferă datorită razelor de mărimi diferite pe care le au traiectoriile pseudo-circulare. Această ipotetică mișcare circulară a straturilor interne este una idealizată, și este arătată doar pentru a oferi o imagine sugestivă. De fapt granulele au o cinematică ușor diferită, care se bazează numai pe regulile clare ale ciocnirilor de la acest nivel sub-cuantic.

 

 

   Al doilea clip prezintă o particulă generică (poate fi de exemplu un electron liber) cu spinul 1/2, care descrie o traiectorie elicoidală cānd are o mișcare globală pe orizontală, de la stānga la dreapta. Ea va avea două rotații complete, 2x360 grade, pānă cānd va ajunge īntr-o poziție identică. Geometria particulei este de fapt mai complexă, iar structura internă este compusă din grupuri granulare care interacționează īntre ele.

 

 

    Animația de mai sus arată numai prima rotație descrisă de o particulă liberă, deplasāndu-se cu viteză mare, văzută din sistemul referențial al laboratorului. Această mișcare specifică rezultă simplu din legile granulare prezentate de Teoria Primară și se bazează īndeosebi pe viteza limită impusă īn Universul nostru.

Motion of a composite particle

    Un alt clip prezintă cu īncetinitorul mișcarea unei particule compuse (un mezon generic), īn care cei doi quarci componenți au vectorii spin aliniați. Particula, ca īntreg, are īn realitate o traiectorie mai complexă, cu o mișcare adițională de revoluție.

 

Motion of a composite particle Cum ar arăta o particulă elementară generică și antiparticula sa (de examplu un electron și un pozitron) la incredibilul zoom de 10^14 !!! Cea convexă (convenția mea), roșie este pozitivă și cea concavă, albastră are sarcină negativă.
 

Particule elementare

English