Teoria Primară

 
DESPRE RȚI PROGRAME FILME LEGĂTURI CONTACT

 

Informatii

Despre ce este vorba aici?

 

    Aceasta este o teorie originală care unifică toate forțele naturii și oferă explicații pentru cele mai importante mărimi fizice, cum ar fi masa, sarcina, energia sau timpul. Abordarea mea nu pornește de la standardele mecanicii cuantice, dar se bazează pe cunoscuta teorie a relativității și pe o presupusă granularitate a spațiului.

    Teoria Primară nu reinventează și nici nu neagă Modelul Standard al fizicii particulelor, ea doar explică conceptele care stau la baza acestui model. Se poate spune că teoria mea este un fel de "verigă lipsă", de conexiune ce trebuie să fie făcută īntre materialitatea realității, a substanței din care este făcut Universul nostru, și teoriile abstracte pe care le-a introdus fizica modernă - permițānd astfel dezvăluirea sensului și determinismului tuturor lucrurilor, la orice scară.

     Aici sunt cărțile și articolele (documente īn format pdf) despre această teorie, ca și impactul și consecințele acesteia.

     Fizica Granulară - o arhivă zip ce conține toate cărțile și articolele mele legate de această teorie, numerotate īn ordine cronologică și actualizate, ce se poate descărca īn mod gratuit (aproximativ 14MB).

     Relativitate - un scurt articol ce conține cāteva remarci asupra relativității din perspectivă granulară.

Teorie

De ce această teorie?

Univers, galaxii, stele

    Sunt mai multe motive ce m-au determinat să dezvolt această teorie. Cel mai important dintre ele este acela al lipsei de explicații simple și logice pentru gravitație și originea ei, modelele curente ale acestei forțe universale nefiind unanim acceptate de către fizicieni. Alt motiv este acreditarea īn fizica modernă a ideii că acțiunile produse de cāmpuri se exercită la distanță prin spațiul gol, fără a fi intermediate de ceva. De asemenea absența unui model pentru sarcina electrică a unei particule elementare...

    Astfel de lucruri, cu care nu sunt de acord sau cu care nu mă pot īmpăca, au creat o masă critică și m-au forțat practic să imaginez propria mea teorie, punānd cap la cap toate cunoștințele pe care le-am dobāndit de-a lungul anilor īn diferite domenii de activitate.

Relativitate

Pe ce se bazează

    Se arată īn această simplă teorie de ce conceptul de relativitate trebuie să fie folosit īn orice īncercare de descriere a realității, și cum trebuie acesta să fie extins īn prezența gravitației. Vom putea astfel să vedem și să īnțelegem adevărata natură a universului, cum a apărut acesta, cum funcționează și cum va dispărea. Totul este deci despre materie, spațiu, interacțiuni fundamentale și despre legile fizicii ce le-au guvernat de-a lungul timpului.

    Din cāte știu pānă acum, aceasta este prima teorie care identifică spațiul cu constituentul lui granular, componentă ce posedă un set simplu și clar de reguli sub-cuantice. Aceleași granule spațiale compun toate particulele elementare și toate cāmpurile cunoscute. Bazāndu-se pe mecanica granulară, această teorie introduce pentru prima oară mișcarea intrinsecă a particulelor, oferă pentru prima oară o explicație pentru această mișcare și pentru stabilitatea lor īn timp, și consideră tot  pentru prima oarăforma lor geometrică este cauza producerii sarcinii și cāmpurilor electrice (implicit și magnetice).

    Spațiul are o caracteristică intrinsecă ce a rezultat din procesul inițial de diviziune a materiei, pe care o putem numi absolut. Această importantă trăsătură a determinat ca toate granulele să se miște īntr-un mod special, iar implicațiile acestui lucru la scara obiectelor materiale sunt descrise pe larg īn noua mea carte, Universul. Aici este prezentată o nouă teorie, și anume Teoria Absolutului, ce completează și īntregește legile bine-cunoscute ale relativității, oferind o perspectivă adecvată asupra tuturor mecanismelor fundamentale ale naturii.

    Īn plus, din cauza tot mai multor nepotriviri īntre teoria "Big Bang" și cele mai recente observații astronomice, am decis să formulez și un nou model pentru nașterea universului. Acesta īnlocuiește practic ipotezele mele mai vechi, schimbānd mai ales mecanismul "exploziei" primordiale. Noua teorie se numește "Primele Banguri" și poate fi descărcată gratuit din pagina Cărți.

    Articolul "Teoria Gravitației Granulare" īncearcă să aducă noi explicații īn legătură cu cāmpurile electric, magnetic, gluonic și gravitațional. Se lămuresc aici toate mecanismele fundamentale de interacțiune granulară, dar am adăugat și cāteva explicații suplimentare legate de un subiect interesant, și anume de undele gravitaționale. Tot acest articol se poate descărca gratuit din pagina următoare, la fel ca și primele două cărți.

    O pereche de noi articole, "Formarea particulelor elementare" și "Forma particulelor elementare", tocmai a apărut și aduce explicații despre modul de apariție a particulelor și unele dintre caracteristicile lor fizice speciale.   

Email

Aștept comentarii

Galaxii de 6 miliarde ani

    Viziunea pe care o propun aici este diferită de curentul principal din fizica cuantică actuală, dar sper că unii oameni de știință vor fi de acord cu ideile mele. Aștept cu interes orice comentariu sau sugestie care poate să mă ajute la īmbunătățirea acestei teorii. Sunt preocupat acum de dezvoltarea unui model complet al particulelor elementare, pentru a putea analiza forma și stabilitatea lor cu un program special de simulare.

Concluzii

Posibile implicații

 

 

Gravity

    Dacă se dovedește a fi corectă, teoria ar avea o serie de consecințe teoretice nu prea "frumoase", și nu numai pentru fizicienii care trebuie să suporte schimbarea de paradigmă; multe din speranțele și visele noastre nu vor putea să se īmplinească niciodată pentru că nu mai depind de un potențial avans tehnologic.

1. Gravitația, așa cum este definită īn această teorie, este integrată īn structura spațiului și deci nu poate fi separată, modificată sau inversată. Mărimea și direcția pe care acționează ea asupra unui corp material nu pot fi schimbate. Astfel, antigravitația, văzută ca forță ce s-ar opune gravitației, nu poate exista īn acest Univers.

2. Materia īntunecată și energia īntunecată nu mai sunt necesare pentru a explica cantitatea de materie a universului și atracția gravitațională din interiorul galaxiilor și forțele de respingere dintre acestea.

3. Călătoria īn timp este de asemenea imposibilă, așa cum a fost mereu, tot datorită naturii proprii a spațiului. Nu vom putea face "salturi" nici īn trecut, nici īn viitor. Găurile de vierme, ca "scurtături" de sorginte teoretică prin spațiu-timp, nu sunt posibile de asemenea.

4. Viteza luminii este īncă o dată dovedită a fi viteza maximă posibilă īn Univers, pentru informație, unde, particule și pentru orice alt corp material. Pentru orice, cu o singură excepție: viteza supraluminică C a granulelor spațiale, care este mult mai mare decāt cea a luminii īn vid, c.

5. Spațiul, văzut ca și cadru, pare a fi īntr-o continuă expansiune - un fenomen ce nu depinde semnificativ de intensitatea gravitației și de masa totală existentă īn Univers.

6. Aparent nu există alte dimensiuni spațiale, ascunse sau nu, īn afară de cele trei pe care le cunoaștem deja.

7. Masa găurilor negre este īntr-o continuă creștere, mai ales datorită acumulării prin acreție granulară.

8. Gravitația, cīmpul electric și magnetic, forțele tare și slabă, toate acestea sunt unificate acum īntr-un singur cāmp, ce are doar o simplă interacțiune de natură mecanică cu particulele materiale.

    Ca o concluzie generală, eu consider că cele mai ascunse secrete ale lumii noastre materiale sunt scoase la lumină prin această teorie. Īn esență, există doar două componente īn Univers: spațiu și materie; le-am privit ca pe un īntreg și am deslușit apoi toate legile ce le-au guvernat evoluția īn timp, chiar de la īnceputurile lor. Prin urmare, īn acest moment a mai rămas o singură īntrebare fără răspuns: īn ce mod nimicul primordial s-a separat īn aceste două ceva-uri, și de ce... Īncă mă īntreb dacă cineva o să afle vreodată răspunsul, sau dacă acest lucru este și va rămāne definitiv peste logica și puterea noastră de īnțelegere...

Termeni noi

fizică granulară, mecanică granulară, dinamică granulară, granulon, electrofoton, teoria īntregului, teoria tuturor lucrurilor

English     Cărți     Programe     Filme     Legături     Contact
Acest website nu folosește cookies; se respectă Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale (GDPR)
Copyright 1theory.com